Συμβουλές για τη φροντίδα του διαβητικού ποδιού

Τι πρέπει να κάνετε & τι πρέπει να αποφεύγετε για να φροντίζετε σωστά το διαβητικό πόδι: από την ομάδα της AKROCARE.

Τι μπορείτε να κάνετε για την πρόληψη προβλημάτων του διαβητικού ποδιού; Σας δίνουμε συμβουλές για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να φροντίσετε με ασφάλεια τα πέλματά σας αλλά και να προλάβετε τυχόν προβλήματα με μικρές αλλαγές στις καθημερινές σας συνήθειες, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της Εταιρείας Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού.

Γενικός έλεγχος & οδηγίες

Ελέγχετε αν υπάρχουν ερεθισμοί ή αλλαγές στα νύχια ή τα δάχτυλα και να δίνετε σημασία ακόμα και στον πιο μικρό τραυματισμό. Κοιτάζετε καθημερινά τα πόδια σας και να τα ελέγχετε ιδίως από την κάτω πλευρά, ίσως και με τη βοήθεια καθρέφτη. 

Πλύσιμο & φροντίδα

Γενικά να χρησιμοποιείτε σκευάσματα που δεν περιέχουν αλκοόλ και δραστικές ουσίες που ξηραίνουν το δέρμα. Θα καταλάβετε αν έχετε πρόβλημα ξηρότητας με την εμφάνιση απολέπισης. Να ενυδατώνετε με επιμέλεια τα πόδια σας επιλέγοντας λιπαρές κρέμες (occlusive).

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε για αξιολόγηση του περιστατικού σας με όποιο τρόπο σας εξυπηρετεί.

Παπούτσια & κάλτσες

Γενικά να αγοράζετε παπούτσια τα οποία να είναι φαρδιά, άνετα και να ταιριάζουν στο πόδι σας και να μην είναι στριμωγμένο. Συστήνεται επίσης να βαδίζετε καθημερινά, σύμφωνα και με τις οδηγίες του ιατρού σας.

Ειδίκευση στο Διαβητικό Πόδι

Η AKROCARE εφαρμόζει επίσης την αποτελεσματική διαχείριση
των συνεπειών παθήσεων του Διαβητικό ποδιού.

Διακοπές & τρόπος ζωής

Να προσέξετε ακόμη περισσότερο τις επιλογές παπουτσιών για πεζοπορία, παραλία, εκτεταμένες βόλτες, και να βεβαιωθείτε πως έχετε άνετα αλλά προπαντός κατάλληλα παπούτσια.

Παρόλο που όλες αυτές οι οδηγίες μπορεί να φανούν χρονοβόρες, δεν θα πρέπει να αμελείτε ή ξεχνάτε τα βήματα της καθημερινής περιποίησης και φροντίδας των ποδιών σας.

Το αποτέλεσμα θα είναι η πρόληψη των επιπλοκών και φυσικά η υψηλότερη ποιότητα της καθημερινής ζωής.